Anettes grundlovstale i Skanseparken 2019

Igen i år har jeg set frem til og glædet mig meget til et festlig Grundlovsmøde. En herlig tradition, som Nørresundby Samråd startede  for 21 år siden , og hvert eneste år har det været en dejlig dag, når vi alle mødes her i Skansen .  Det er så dejligt, at være her og tale om det, der for os er verdens navle, nemlig Nørresundby.

I år er det en dobbelt festdag, for ikke nok med, at vi fejrer Grundlovens fødselsdag, men vi skal  bestemt også fejre , at det er valgdag, for i dag skal vi alle stemme til Folketingsvalget-.

 For mig er det så dejligt, at være her og på Fjordlistens og egne vegne kan tale om det, der for os Sundbynitter  er verdens navle, nemlig Nørresundby.

 Ikke et eneste af disse 21 år , er jeg gået hjem fra et Grundlovsmøde uden at have oplevet, at det var en dejlig dag. Danmarks første Grundlov er fra 1849, så vi er i dag til en rund fødselsdag , nemlig 170 år, vi fejrer.

 Årets tema er  Nørresundbys grønne oaser .  Grønne områder er væsentlig for en bydel , som vores grønne agent Zacharias Madsen  netop har talt om.

Vi er meget glade for vores grønne områder men vi synes nok, der kunne være lidt mere aktivitet. Vi er heldigvis her i Skansen hvert år til Grundlovsdag, men ellers sker der ikke ret meget hen over året.  Jeg blev så glædeligt overrasket, at jeg i TV forleden aften så , at en Sundbynit havde fundet ud af, at det var muligt at låne Skansen, så han kunne fejre sin 70 års fødselsdag i disse smukke omgivelser, og her kom han og gæsterne til en nyslået græsplæne og med Dannebrog  sat til tops.  Det er da super.

 Vores parker og grønne områder skal være til glæde for alle aldre og derfor glæder det, hver gang, der sket noget nyt  f. eks. at der I Strandparken netop for kort tid siden blev indviet en ny legeplads.

 Men helt generelt kunne der godt ske meget mere, så vi skal lægge hovederne i blød. 

grundlovsmøde-i-skansen2018

 Det næste store grønne projekt er fremtidens største park i Aalborg Kommune nede på Stigsborg Brygge. Et område, som står til udbygning over de kommende mange år. Hidtil havde jeg hørt, at det skulle blive et boligområde med ca. 7000 beboere, men nu nævnes det, at det bliver 9000 beboere , så det bliver spændende, at se hvordan og hvor højt , der skal bygges og hvordan man vil klare spørgsmålet om  alt for få parkeringspladser. For holder man fast i, at der kun skal være en p-plads for hver 8.ende af de små lejligheder og en for hver anden af de større lejligheder, lægger man da op til problemer fra starten.  

Planlægningen er i fuld gang, og der skal bygges såvel en ny stor skole og et nyt stort plejehjem, så derfor lukkes såvel  Skansevejens skole som Plejehjemmene Elmely og Gabrielsværk ned.

Stigsborg området skal naturligvis udvikles, men nu skal vi så sandelig holde på hat og briller, for det ser ud til, at man nu ser sig helt blind på det nye område og vi ønsker ikke, at resten af byen bliver lukket ned, for der skal være liv i hele 9400 . I den forbindelse har kommunen inviteret Nørresundbys borgere til at deltage i borgermøder med temaet :

Vi udvikler Nørresundby sammen. Hvor meget det så virkelig ender med at blive sammen, har vi til gode at se.

 Nu er det ikke kun udendørs, der kan være oaser – Det skal vi også have indendørs, og her står der meget tilbage at ønske. Når Skansevejens skole skal lukkes ned , bekymrer borgmesterens udmelding om, at der her lige som alle andre steder skal bygges boliger. 

Vi ser de gamle bygninger som borgernes hus. Her skal skabes liv, hvor der skal være aktiviteter til såvel børn, unge og seniorer. Det kan være legestuer for de små –  Studie – og læsestuer for de mange unge, der er flyttet til vores bydel og ikke mindst et meget savnet aktivitetscenter for seniorer . Som et yderligere samlingspunkt , vil det være passende , at vores blibliotek flyttes hertil og sammen med små arbejdende værksteder vil huset komme til at syde af liv og glæde.

 Et stort område som også står til at skulle udvikles er Løvvang området, og her er det vigtigt, at vi holder stramt fast i planerne om et nyt Sundhedshus. Jeg er så noget bekymret for, at man også her kommer til at plastre området til med alt for mange boliger.

På denne flotte solskinsdag, vil jeg tage de lyse briller på og se frem til, at hele 9400  Nørresundby planlægges og bliver udviklet til glæde for os alle.

 

Til slut vil jeg ønske jer alle både en rigtig god Grundlovsdag og ikke mindst en rigtig god Valgdag.

 

Permanent link til denne artikel: https://www.fjordlisten.nu/2019/06/07/anettes-grundlovstale-i-skanseparken-2019/

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: