Dispensation på dispensation – Læserbrev fra 31. august

Nordjyske, torsdag 31. august 2017

Så kom den frem igen i dagens avis (23. august 2017) – Sagen om de 55 almene boliger på en meget lille støjplaget grund i Nørre Uttrup. En sag som på trods af et rekordstort antal klager og indvendinger stadig er med i byrådets planlægning. Klagerne bevirkede heldigvis, at langt størstedelen af de planlagte boliger blev taget af bordet.
Som Fjordlisten har hævdet fra starten, og som nu også Enhedslisten er med på, er denne grund lige op af motorvej og tilkørselsvej ikke egnet til boliger.
Det er ikke noget problem for byrådets partier. Det evige mantra for dem er, som i næsten alle andre bygge- og planlægningssager i kommunen, ”DISPENSATION”. Med dispensation bliver alting lige pludseligt lovligt. Hvilket herligt ord at have i værktøjskassen.
I det aktuelle tilfælde med de 55 boliger er der problemer med støj fra de tilstødende trafikårer og sandsynligvis også med luftforurening i form af bilernes udstødning, samt alt for lille mulighed for grønne udearealer i forbindelse med byggeriet. Normalt angives at 25% af arealet skal være grønt, men hvis man giver en DISPENSATION er det pludselig nok med under det halve, sølle 11%.
Vedrørende trafikstøjen, vil en DISPENSATION, der tillader overtrædelse af støjgrænserne, nemt kunne omgås. Foranstaltninger på bygningerne så vinduerne ikke kan åbnes, uden mulighed for at få frisk luft ind i stuerne, skulle klare dette lille problem.
Som nævnt er DISPENSATIONER ikke ualmindelige her i kommunen. Andre steder bliver de brugt, når ejendomsdevelopere gerne vil bygge større og højere og se bort fra parker, grønne områder og andre naturperler (Tænk blot på Gl Hasseris, Fjordmarken ved Spritten, Gug Alper m.m.m.
Husk det til kommunalvalget om tre måneder.
Kære byrødder. Prøv at stille jeg foran spejlet og kig jer selv dybt i øjnene. Sig så til jer selv: ”Der ville jeg rigtig gerne bo!”. Tror I, at I kan det? …..og virkelig mene det.
Byrådskandidat for Fjordlisten
Flemming Pedersen
 

Permanent link til denne artikel: https://www.fjordlisten.nu/2017/09/01/dispensation-paa-dispensation-laeserbrev-fra-31-august/

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: