Spritten

Kommunen er i gang med at lave nye lokalplaner for området hvor Aalborg Spritfabrik lå, og for områder uden om.

Et antal ejendomsdevelopere har købt området og har store planer for det. Det, i sig selv, er helt ok og fint. Til denne omdannelse har de fået en hel del økonomisk hjælp fra diverse fonde. Endvidere, og det er ikke i orden, har de fået kommunen til at finansiere en pæn del af et enormt kunstværk der skal opstilles. Indtil videre er kommunens tilsagn på 25 millioner kr. plus 3 millioner kr. om året til vedligehold.

Endvidere skal kommunen sørge for at lokalplanerne bliver ændret så der kan bygges UDEN for grunden, på vores alle sammen’s fælles rekreative arealer. Flere af de bygninger der er vist på tegninger og illustrationer strækker sig ganske tæt ud mod kajkanten, og i et tilfælde helt ud til kanten, samt at der skal bygges en bro/ponton langt ud i fjorden.

Det er bestemt ikke noget Fjordlisten kan være med til at bakke op om. Vi vil kæmpe imod det med stor beslutsomhed.

Endnu værre er det, at developerne satser på at bygge et stort p-hus på den anden side af jernbanen i Fjordmarken. Og som det ser ud til nu, er kommunen indstillet på at efterkomme disse ”krav”. Det sker samtidig med, at der fra kommunens side lyder røster om, at bevare vore byparker og grønne områder,, så disse ikke bliver ”klattet væk”. Der synes vi i Fjordlisten jo at der er noget der ikke passer sammen.

Hvis der skal laves p-pladser, og det er jo fornuftigt og nødvendigt, så mener vi at det skal holdes inden for grundarealet og det kunne jo, i lighed med f. eks. Musikkens Hus og Friis, gøres i dybden, under bygningskomplekserne. Det er ikke en ny opfindelse, så det er ikke ukendt område.

 

Så hermed en opfordring til alle om, at komme med indsigelser i den nu åbnede 8 ugers offentlige høring der løber indtil 10. maj 2017. Se forslaget til lokalplanen her.

Det kan ikke være rigtigt, at byen styres af pengestærke developere.

Se hvordan det er planlagt her

Permanent link til denne artikel: https://www.fjordlisten.nu/2017/03/19/spritten/

2 kommentarer

  • Preben Hyldahl Barra on 10. maj 2017 at 15:54
  • Svar

  Har i ingen passive medlemmer i fjordlisten ?? Der skal vel lidt medlemskontingent i kassen til forskellige udgifter.
  Mvh.
  Preben Hyldahl Barra

  1. Joda! Preben. Det ka’ du da lige tro at vi har. Prøv at kigge på fanen “MEDLEMSKAB” eller tryk HER
   Du skal være meget velkommen – aktiv eller passiv.
   Og vi er glade for dine kommentarer og opbakning på Facebook.
   Med venlig hilsen
   Flemming

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: